" ALEVÍ A " : CAMPIONS DE CATALUNYA !!!

L'EQUIP ALEVÍ A DEL CHPA CADÍ CAMPIÓ DE CATALUNYA D'HOQUEI PATINS 2015

L'equip ALEVÍ "A" del CHPA CADÍ, CAMPIÓ del 33è CAMPIONAT DE CATALUNYA D'HOQUEI PATINS ALEVÍ, que es va celebrar aquests passats 1, 2 i 3 de maig a la ciutat de Salt (Girona). L'equip de la Seu d'Urgell va vèncer en la Final al barceloní HC SENTMENAT per 2-0.

En el Campionat de Catalunya, on participaven els 8 equips classificats després de jugar una Lliga preferent de 32 equips, es va realitzar primer una lligueta (1 i 2 de maig) amb dos grups A i B de 4 equips cadascun. Els dos primers es classificaven per semifinals.

L'equip aleví "A" del CADÍ va pertànyer al grup "A" junt amb el CE ARENYS DE MUNT "A", CP MANLLEU "C", i CP VILANOVA "A". El grup "B" estava integrat per CP MANLLEU "A", GEIEG "A", HC SANT JUST i HC SENTMENAT "A".

El Cadí va començar amb un primer partit contra el CE ARENYS DE MUNT, al qual guanyava per 2-1 a 2 segons del final (gols de Roc Xanxo i Ot Planes de penalt), i que l'Arenys va empatar "in extremis" 2-2.

El dissabte al matí podem dir que a la pista del HC Salt, on es celebrava l'esdeveniment, van aparèixer uns nuvolots de tormenta. El Cadí, encara amb la ment en els últims segons del partit anterior, va perdre davant el CP MANLLEU "C" per un 2-5. (gols de Joel Raya i Gerard Escolà)

Per continuar viu en les esperances a passar a semifinals, la tarda de dissabte era crucial i a la pista del HC Salt va aparèixer un sol resplendent. Donats els resultats aconseguits pels altres equips, l'equip del Cadí va dependre de que el partit CP MANLLEU "C" i CE ARENYS DE MUNT no acabés en empat. Va guanyar el Manlleu per 3-2, i això obligava al Cadí a guanyar en el següent partit al CP VILANOVA per una diferència de 5 gols, i així superar per gol average a l'Arenys de Munt.

El CADÍ va ressucitar. Va sortir a jugar i va ser com si comencés el Campionat de Catalunya en aquell moment. Va desplegar el seu joc de sempre, el joc que l'havia portat al campionat de catalunya deprés de quedar invicte en la lliga preferent. Un joc d'equip, sobretot d'equip, amb molt bona defensa, un porter sensacional, i un atac que, tot i no ser molt golejador, contínuament imagina i posa en pràctica jugades amb moltes passades creatives. Un joc que el va acompanyar per la resta de partits.

Era difícil però el partit CH CADÍ "A" - CP VILANOVA "A" va acabar en un 7-2 pels urgellencs, amb la diferència justa de 5 gols que els va situar com a segons de grup i classificats per Semifinals. Marc Domingo va encetar el marcador pel Cadí. Va seguir l'empat del Vilanova (1-1), per acabar la primera part amb 2-1 a favor del Cadí amb gol d'Ot Planes. A la segona part va tornar a marcar el Cadí amb gol d'Aleix Garreta (3-1), i encara es va tornar a apropar el Vilanova amb el 3-2. A partir d'aquí ja només va marcar el Cadí, amb gols d'Aleix Garreta, Joel Raya, Aleix Garreta i Ot Planes fins el definitiu 7-2.

Diumenge 3 de maig al matí es disputaven les semifinals. El Cadí s'enfrontava al primer classificat del grup "B", el GEIEG "A" de Girona. Un partit amb molta emoció, on un gol d'Ot Planes va encetar el marcador 1-0. Va continuar l'empat 1-1 i seguidament Roc Xanxo es va tornar a avançar amb un 2-1 pel Cadí. El Geieg va tornar a empatar 2-2 i va arribar la mitja part. Aquest resultat es va mantenir durant aproximadament tota la segona part, amb ocasions per ambdós equips, fins que a falta de 2 minuts i escaig pel final el CADÍ va tornar a marcar el definitiu 3-2 amb un tir de Roc Xanxo. Fins el minut 0 del partit el CADÍ no va baixar la guàrdia i es va classificar per la final.

La final del Campionat de Catalunya Aleví es va disputar diumenge a les 18:15 hores, entre el CH CADÍ "A" i el HC SENTMENAT "A". Un partit molt disputat en que es va arribar a la primera part amb un empat 0-0.

A la segona part el CADÍ es va avançar 1-0 amb un gol de Gerard Escolà. A 8 minuts pel final encara es mantenia el marcador 1-0 i els dos equips tenien 9 faltes cadascún. A uns 6 minuts per acabar el partit, Gerard Escolà torna a marcar pel Cadí (2-0). En el següent minut un penal a favor del HC Sentmenat és parat pel porter del Cadí, Jordi Pons. El marcador de faltes 9-9, que en arribar a 10 dòna oportunitat de falta directa, no es mourà més i no influirà en el resultat de la victòria del CADÍ per 2-0.